site-mobile-logo
site-logo

Træpiller: Alt du skal vide om opvarmning med træpiller

Vil du gerne slippe for at fyre med olie, kul eller brændestykker? Der er stadig mange danske hjem, der bliver opvarmet med andre varmekilder end fjernvarme. Det kræver dog det helt rigtige brændsel, hvis det skal være både økonomisk og […]

Vil du gerne slippe for at fyre med olie, kul eller brændestykker? Der er stadig mange danske hjem, der bliver opvarmet med andre varmekilder end fjernvarme. Det kræver dog det helt rigtige brændsel, hvis det skal være både økonomisk og ansvarligt at fyre i eget hjem.

Én af dine muligheder er træpiller. Her kan du blive klogere på, hvad træpiller er, og hvordan du udvælger de bedste til opvarmning af hjemmet.

Hvad er træpiller?

Træpiller er kort og godt piller lavet af sammenpresset træ. Træet kan stamme fra rester, stumper og savsmuld fra savværker, der på den måde kan få nyt liv i pilleform. I en maskine presses træresterne sammen, og fugten reduceres, hvilket sikrer, at pillerne får en høj brændværdi.

At bruge træ til opvarmning er ikke på nogen måder en ny opfindelse, for træ har været brugt som brændsel i flere årtusinder. Forskellen på brænde af træ og træpiller er dog, at pillerne er langt lettere at opbevare end store stykker brænde, er billigere at købe og har en stabil brændværdi.

Hvilke træpiller skal jeg vælge?

Når du skal købe træpiller til dit fyr, er det vigtigt at have flere ting for øje. Det kan nemlig have betydning for, om du får fuldt udbytte af varmen.

Størrelse

Du kan få træpiller i to størrelser: 6 mm og 8 mm. Det er vigtigt at undersøge, hvad dit pillefyr er lavet til og evt. også indstillet til.

Brændværdi

Hvis du skal have det maksimale ud af at fyre med træpiller, skal de have en høj brændværdi. Brændværdien fortæller dig, hvor godt og længe træpillerne vil brænde. Her skal du også være obs på, hvor meget vand og aske pillerne indeholder – jo mindre, jo bedre.

Det kan derfor godt betale sig at vælge et produkt med høj brændværdi, så det både økonomisk og opvarmningsmæssigt kan betale sig.

Mærke

Der findes forskellige producenter af træpiller, og der kan være forskel på størrelser, hvor høj brændværdi og ikke mindst prisen på pillerne. Derfor kan du med fordel tjekke udvalget hos en forhandler som Hesselager Energi, der tilbyder en lang række både danske og internationale mærker.

Find træpiller til konkurrencedygtige priser

Hos Hesselager Energi finder du konkurrencedygtige træpille-priser, så du kan varme hjemmet op uden at sprænge budgettet. Forhandleren leverer træpiller til hele Fyn fra deres base nær Svendborg.

Har du brug for hjælp til at finde den helt rette type brændsel til dit hjem, kan du selvfølgelig også få hjælp af personalet.

Boligforbedring
Tidligere indlæg
Arbejdstøj
Når du skal vælge ...
Næste indlæg
Badeværelsesfliser ...
0 Kommentarer
Efterlad en kommentar

1 0 3000 0 300 120 30 https://mitboligunivers.dk 960 0